top of page
Lid worden.

Hoe nu verder?
Of beter: hoe nu dichterbij?


Je kan een groep enkel leren kennen als je deel uitmaakt van de groep. Het goede nieuws daarbij is dat een groep zich altijd laat kennen als jij bereid bent om te zien. Er is geen slecht nieuws.
Je komt langzaam of abrupt, je komt op jouw eigen snelheid dichter bij de groep en je neemt waar. Trilt die groep op een vergelijkbare toon met je eigen instrument?

Zie ik het als een mogelijkheid in dat verband van mensen op mijn instrument te spelen?  Wil ik dat wel?

Verlang ik ernaar met een groep mensen samen te klinken in één compositie? De antwoorden vind je telkens in jezelf. Gewoon goed luisteren.


In de groep wordt altijd gedeeld: ervaringen, inzichten, wijsheid, vriendschap.

Hoe loopt dat concreet?  Er zijn een aantal mogelijkheden:

  • Je komt regelmatig luisteren en meepraten op voor iedereen toegankelijke activiteiten.

Informatie op rozenkruis.be,  Facebook , het scherm van ons centrum in Gent,

UIT in Vlaanderen.  En op de vele websites van het internationale werk van deze school.

  • Je schrijft je in voor onze Nieuwsbrief. Dan weet je steeds wanneer je waar terecht kan.
    Daarenboven: je schrijft je in bij spiritueleteksten.nl. Je krijgt regelmatig inspirerende teksten gemaild.

  • Je wil meer weten over het beeld van wereld en de mens in die wereld dat in de school gebruikt wordt. Er worden regelmatig reeksen van ontmoetingen georganiseerd in Gent of in Leuven waar met een groep deelnemers over een aantal avonden (3 tot 8) de basisconcepten van ons wereldbeeld de aanleiding vormen tot meestal heel levendige gesprekken. Zo’n reeks heet dan Innerlijke Bron of Verkenningen. Laat ons op lectoriumrosicrucianumBELGIUM@gmail.com weten dat je interesse hebt, dan informeren wij je als een volgende reeks wordt georganiseerd.

  • Als je je helemaal thuis voelt bij alle aspecten van het Lectorium Rosicrucianum kan je ons laten weten dat je lid wil worden. Als lid kan je dan aan een brede waaier van activiteiten deelnemen. Dat is een proces in verandering. Je beslist over elke stap enkel vanuit jouw eigen hart en ervaring. Als je dat wenst kan je de groep ten allen tijde en volkomen vrij weer verlaten.

 

Je bent altijd welkom!
Je bent altijd vrij om elders jouw pad verder te zetten.

bottom of page